white decorative stripes white decorative stripes
Om Pedab

Pedab Blogg

Velkommen til vår verden

Containerbasert software

I det forrige blogginnlegget ‘Lykkes i en hybridverden’, fokuserte vi på Red Hat OpenShift og IBM Cloud Paks. I dette blogginnlegget skal vi flytte fokuset over på softwaren og hvordan fleksibilitet bruken av lisenser medfører utgjør en stor forskjell for sluttkunden.

For at OpenShift-historien skal gi den lovede merverdien, må applikasjonene oppfylle dagens krav. Med Cloud Paks har IBM allerede oppgradert en betydelig del av sin egen programvare for å gjøre den containerbasert.

Overgangen til den moderne, containerbaserte tankegangen er selvfølgelig en reise. Med IBM kan hver kunde gjøre endringen i sitt eget tempo, siden komponentene i hver Cloud Pak kan brukes på mange måter, også på samme måte som tradisjonelle lisenser i lokale miljøer.

Innen 2024 forventes omtrent 15% av bedriftens applikasjoner å bli overført til containere. Kilde: Gartner.

Overgangen til containere og/eller sky for eksisterende applikasjoner kan gjøres gradvis. På en annen side kan utvikling av nye applikasjoner direkte for skyen gjøres med de samme lisensene på en moderne måte, helt fra begynnelsen.

En ny type fleksibilitet i bruk av lisenser

Cloud Pak-innpakning muliggjør en ny type fleksibilitet i bruk av lisenser, ettersom selve lisensen alltid inkluderer tilgang til mange IBM-produkter. Etter hvert som behovene endres, kan kundene aktivere funksjoner fra Cloud Pak uten nødvendigvis å måtte gjøre ytterligere investeringer i lisensene selv.

Med Cloud Paks har IBM også introdusert sin egen versjon av Committed Term License sammen med tradisjonelle eierlisenser. Ved å leie en lisens i en bestemt periode kan kunden komme av banen med en mindre initialinvestering og dra nytte av større fleksibilitet når det gjelder lisensmengder.

For eksisterende kunder tilbyr IBM en oppgraderingsbane fra de gjeldende lisensene som er inkludert i Cloud Paks, enten i evigvarende modell eller utleielisensmodell. Det er en god ide å ta opp dette temaet med dine kunder i god tid før den årlige vedlikeholdsfristen, da det er den mest naturlige tiden å gjøre oppdateringer.

Hos Pedab er vi glade for å bli med IBM BPs for å bygge et verdiløfte når kundene vurderer å flytte til Cloud Paks i stedet for tradisjonelle lisenser. Hvis du ønsker det, kan vi også tilby et oppgraderingstilbud sammen med vedlikeholdsprising for å gjøre det lettere for kundene å sammenligne de faktiske kostnadseffektene i lys av de faktiske tallene.

Når det gjelder helt nye kunder og mulige tilleggs lisensieringsbehov, er det verdt å merke seg at IBM endret prisen på mange individuelle lisenser i løpet av sommeren. Av denne grunn vil Cloud Pak ofte være et billigere alternativ enn en egen lisens.